7.SINIFTAN 8.SINIFA GEÇERKEN NELER YAPILMALI?

7.SINIFTAN 8.SINIFA GEÇERKEN NELER YAPILMALI?

Bilindiği üzere LGS konuları sadece 8. Sınıf konularını kapsamaktadır. Bu demek değildir ki 7. Sınıf hiçbir işimize yaramayacak. 7. Sınıf konuları 8. Sınıf konularına temel oluşturmaktadır. Özellikle matematikte oran-orantı, yüzdeler, rasyonel sayılar ve tam sayılar konuları önem arz etmektedir.

17.06.2021 581

8. sınıfa geçen öğrenciler eğer LGS 2022 için bir başarı kazanmak düşüncesinde bulunuyorlarsa kesinlikle yazı boş geçirmemelidirler. Öncelikle yapmaları gereken şey geçen seneki konulardan temel olarak eksiği bulunmaması gerektiğidir. Bunu ders ders düşünmek gereklidir. Örneğin matematik dersinde yukarıda bahsedilen konular 8. Sınıf konuları için temel olmaktadır. Fakat Sosyal Bilgiler dersi tamamen farklı bir şekilde 7. Sınıf konuları ile alakası bulunmamaktadır. Türkçe dersine baktığımızda okuduğunu anlama ön plana çıktığından paragraf sorusu çözülebilir. Yine Fen bilgisi dersinde 8. Sınıfı temel alacak konular iyi öğrenilmelidir.

Eğer 7. Sınıf konularından eksiğim yok diyorsanız 7'den 8'e geçenlere tavsiyeler arasında ilk tavsiye bol kitap okumak olacaktır. Çünkü artık sınavlar salt bilgiyi ölçmemektedir. Okuduğunu anlama becerisi sınavlarda başarı kazanmak adına önemli bir yer tutmaktadır. Bu arada kitap okumak kendi başına bir şey ifade etmemektedir. Önemli olan kitabı anlayarak okumaktır. Mümkünse eğer bir başka birisiyle o kitabı aynı anda okumalı ve kitap bitiminde kitap hakkındaki fikirler tartışılmalıdır. Böylece farklı açılardan düşünme öğrenilmiş olacaktır.

lgs-2021-basarisi-kazanmak-icin-7den-8e-gecenlere-tavsiyeler2

7'den 8'e geçenlere tavsiyeler arasında ikinci tavsiyemiz ise bolca akıl oyunları oynamalardır. Farklı açılardan düşünmeyi öğreten akıl oyunları sınav başarısı üzerinde kesinlikle büyük etkisi olacaktır. LGS 2021'de gördük ki sınav soruları artık zeka oyunu sorularına doğru evirilmektedir. Müfredat dışına çıkmadan, müfredat bilgilerini kullanarak akıl yürütme yoluyla çözülmektedir. Bir soruda birden fazla kazanım ölçülmektedir. Bu yüzden satranç gibi akıl oyunları oynamak yazı boş geçirmemeyi sağlamaktadır. Satranç sevilmiyorsa da en azından bir su doku gibi oyunlar bu noktada işe yarayacaktır.

Öncelikle LGS 2022 müfredat olarak 8. Sınıf konularından çıkacağını unutmayalım. Bu yüzden 7. Sınıf konularına çok boğulmak yersiz olacaktır. Temel olarak az biraz hatırlamak ise faydalı olacaktır. Bu yüzden ders bazında çalışma programı yapmak gereklidir. Fakat öncelikle yukarıda belirttiğimiz gibi kitap okuma ve akıl yürütme oyunlarına verilmelidir.

7'den 8'e geçenlere tavsiyeler için önce matematik dersinden başlayalım. Öncelikle 7. Sınıf konuları az biraz hatırlanması için her bir konudan 20'şer soru anlayarak çözülmelidir. Fakat çok da detaya inip boğulmaya gerek yoktur.  Daha sonra ise 8. Sınıf konularına geçmek yerine akıl oyunlarına vakit ayırmak yararlı olacaktır.

Türkçe dersi adına ise her gün 20 soru paragraf sorusu çözmek yeterli olacaktır. Bunun yanında bolca kitap okumak ve bu kitabı bir başkasıyla tartışıp farklı açılarını görmek bir başka yarar sağlayan faaliyettir.

Fen Bilimleri dersinde de yine 8. Sınıfta bulunan konulara temel olacak bazı 7. Sınıf konuları tekrar edilebilir.

Sosyal bilimler dersi adına 8. Sınıf konular 7. Sınıf konularından tamamen bağımsıdır. Bu yüzden sosyal bilimler açısından bir çalışma yapılmak isteniyorsa bir 8. Sınıf kitabı alınıp çalışılabilir.