Tarihçemiz

Tarihçemiz

Tarihçemiz

17.12.2020 507

MURATPAŞA İMAM HATİP ORTAOKULU

2012-2013 Eğitim Öğretim yılında büyük bir ilim inancı, eğitim sevgisiyle geleceğin aydınlık gençlerine kapılarını açan okulumuz ilk günkü heyecanıyla kıymetli öğrencilerimizi hayata hazırlamaktadır.

Gayesi sevgi, saygı, hoşgörüye dayalı, milli ve manevi değerlerine bağlı nesiller yetiştirmek olan okulumuz Antalya'da kızlarımıza özel ilk ve tek müstakil imam hatip ortaokulu olma ayrıcalığına sahiptir.

Okulumuz geniş ve ferah bahçesiyle basketbol, voleybol sahaları, zeka oyunları ve daha pek çok çocuk oyun renklendirmelerinin olduğu alanlarıyla her öğrencimizin rahatça vakit geçirebileceği bir konumdadır.

240 m2 lik geniş konferans salonumuzda akademik, sosyal, kültürel tüm etkinliklerimizi hem öğrenci hem veli katılımı ile gerçekleştirmekteyiz.

Farklı türlerde birbirinden değerli 1247 kitapla hizmete açık olan kütüphanemiz öğrenci, öğretmen ve velilerimizin faydalandığı bir mekan olmakla birlikte bilgisayar kullanımına açık olması bakımından önem teşkil etmektedir.

Geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımız etkileşimli akıllı tahtalarla donatılmış 24 kişilik sınıflarda eğitim imkanı bulabilmektedir.

Okulumuzda Arapça sınıfımız, Müzik atölyemiz ve görsel sanatlar atölyemiz öğrencilerimizin eğlenerek öğrendikleri önemli alanlardandır.

Temiz abdesthaneler ve lavabolarımızla birlikte geniş bir mescidimiz bulunmaktadır.

Güçlü ve donanımlı öğretmen kadromuz, eğitimin yanı sıra Kur'an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması, Arapça Şarkı Yarışması, Kırk Ayet Kırk Hadis, 40 Şair 40 Şiir, Okuyorum Projesi, eTwinning projeleri gibi pek çok alanda öğrencilerimizle işbirliği içerisindedir.

Okulumuzda Eğitim Koçluğu sistemi vardır ve düzenli aralıklarla deneme sınavları yapılmaktadır.

Okulumuzdaki diğer etkinlikler:

Şehir içi ve şehir dışı geziler
                Spor müsabakaları
                Sınıflar arası bilgi yarışmaları
                Aylık dergi yayınları
                Pi Günü etkinliği
                Kermesler
               

Okulumuz 2023-2024 yılında 195 öğrenci, 22 öğretmen, 2 idareci ile eğitim öğretime devam etmektedir.